Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Η ΣΥΜΗ
 
 

Η ΣΥΜΗ
Ο Χάρης | Ταβέρνα - Ψησταριά Σύμη
Η Σύμη είναι το όγδοο σε μέγεθος ελληνικό νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και διαιρείται σε διακριτικές περιοχές. Ο Γιαλός είναι το κύριο λιμάνι και η περιοχή Χωριό, είναι η κύρια πόλη. Ολόκληρο το νησί έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και ο παραδοσιακός, νεοκλασικός οικισμός είναι άριστα διατηρημένος.
 
Με το πλοίο της γραμμής θα φτάσετε στο Γιαλό. Ένα μέρος πανέμορφο με χρωματιστά νεοκλασικά, τα οποία διατηρούν το στυλ και την Αίγλη του τόπου. Καλοδιατηρημένα παραδοσιακά σπίτια το ένα δίπλα στο άλλο ενώ από πίσω τους υψώνονται οι απότομες βουνοπλαγιές.
 
Η Σύμη διακρίνεται από μια ρομαντική γοητεία που ενδυναμώνετε ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι δεν παρουσιάζει τις πολυώροφες τουριστικές εγκαταστάσεις και την υποδομή που μπορεί κανείς να συναντήσει σε κάποια άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.
 
Πρόκειται για ένα νησί που κατοικείται από τα προϊστορικά ακόμα χρόνια. Μερικά ονόματα που αναφέρονται είναι, Καρίκη, Μεταποντίς, Αίγλη, και Σύμη από το όνομα της συζύγου του Γλαύκου που θεωρείται ο πρώτος κάτοικος στη γη αυτή. Εικάζεται ότι οι αρχικοί κάτοικοι της ήταν οι Κάρες και οι Φοίνικες. Μετά ήρθαν οι Δωριείς.
 
 
 
 
Οι περισσότερες παραλίες στη Σύμη βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους. Στις παραλίες μπορεί να πάει κάποιος με τα πόδια, ή με μικρά πλοιάρια. Σε μερικές από αυτές υπάρχουν ομπρέλες, ενώ άλλες είναι απομονωμένες.
 
Επισκεφτείτε την ταβέρνα - ψησταριά μας στην Σύμη και είμαστε
σίγουροι ότι θα σας ξανά δούμε σύντομα.